D3 Cream - Kaqun Veszprém

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:


D3 Cream
A D3-vitamin (kolekalciferol) a bőrben termelődik a napfény hatására. A D-vitamin nem csupán csontjaink épsége miatt fontos, hanem gyulladáscsökkentő hatása is jelentős. A bőrráktól való félelem és a fényvédők használata miatt azonban egyre jobban kerüljük az éltető napfényt, amelynek következtében a szervezet D-vitamin hiánya mára komoly problémává vált.
Összehasonlítva a testünk által termelt D vitamin mennyiséget és az élelmiszerekben találhatót, az élelmiszerek (máj, tojás, tej, stb.) minimális dózist tartalmaznak, mely éppen elég az angolkór elkerüléséhez.
Az alacsony D-vitamin szint nemcsak a csont és a kalcium anyagcserét befolyásolja hátrányosan, de a gyulladásos betegségek, a psoriasis (pikkelysömör), az ekcéma, az autoimmun betegségek (sclerosis multiplex, rheumatoid arthritis, Crohn betegség, stb.), a krónikus bélgyulladások, a depresszió, a magas vérnyomás hátterébe is súlyosbító tényező lehet.

D-vitamin hiány tünetei:
rövidlátás
, foghullás, gennyes fog, fogíny-gyulladások,
általános gyulladások, izomgyengeség
megvastagodott boka-, térd- és kézízületek
alvászavar
, pesszimizmus, depresszió
ideg zavarok, ingerlékenység, izgatottság
fáradtság
, gyakori/krónikus gyulladások a szervezetben
autoimmun folyamatok
, csontlágyulás, csontritkulás, angolkór
Hogy vegyük magunkhoz?
Mindig, mindenben a természetes útra törekszünk. A legnagyobb mennyiségű D3 vitamint a legegyszerűbben a bőrünkön keresztül tudjuk felvenni, lásd napfény. Ezt igyekszünk leutánozni, amikor tabletták helyett krém formájában, a bőrünkön keresztül visszük be a D vitamint. Így ráadásul megkíméljük az emésztőrendszert a fölösleges terheléstől.
Mint minden transzdermális módszernél, itt is az a csodálatos, hogy a hatóanyag lipofil, azaz a bőrön áthatolva előszeretettel raktározza magát a zsírsejtekben és onnan adagolja magát tovább a szövetekbe, véráramba, majd sejtekbe.


 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz